Jógaoktatás

INFORMÁCIÓ

Jógaórák

2006-ban ismerkedtem meg a jógával. Előtte szinte alig foglalkoztam magammal, nem fért bele a mindennapjaimba. Nem volt „én” időm, a munkám és a családom mellett.

A korábbi heti egyszeri jógaóra, bő tíz éve a mindennapjaim részévé vált, amitől más lettem. Megtaláltam a belső egyensúlyt. Tudatosabbá, kiegyensúlyozottabbá váltam, megtanultam irányítani az elmémet és a figyelmemet. Teljesen megváltoztatta a mindennapjaimat, a gondolkodásomat, az életvitelemet és nem utolsó sorban, jótékony hatással volt és van a testemre is!

A jóga szó jelentése: egyesíteni, egyesülni, összekapcsolni, illetve igába vonást is jelent.

Célja a természetes és az „egészséges” állapotnak a visszaállítása, azaz a test, elme és lélek közötti harmónia megteremtése, ami képessé tesz arra, hogy összhangban élj a környezeteddel.

Amikor ezt a hatást magamon megéreztem, eldöntöttem, hogy elvégzek egy Hatha jóga oktatóképzést azzal a céllal, hogy elmélyíthessem a tudásomat és elindulhassak egy számomra új ösvényen, ahol folyamatosan tanulok és tapasztalásaimat másokkal is megosztom.

Racionalista spiritualistának vallom magamat, hiszen a múltam racionalista gondolkodását és megéléseit kombinálom a jelenem, spiritualitás iránti nyitottságával és annak a befogadásával.

Óráimat előzetes egyeztetés alapján, magánóra formájában a megbeszélés szerinti időpontban és helyszínen tartom. Mint minden privát képzésben, így a jelen órák esetében is nagy előnyt jelent a személyes, problémaorientált megközelítés. A privát jógaórákon a testre szabottság a fő célom, azaz maximálisan figyelek a gyakorló testi adottságaira és ennek megfelelően állítom össze a gyakorlatsort. Gyakorlóra fókuszál az óra abból a szempontból is, hogy azonnal javítom az esetleges hibákat annak érdekében, hogy ne rosszul rögzüljenek be, hanem a legtökéletesebben tudja elsajátítani és önállóan elvégezni a gyakorlatokat.